Vrijdag werden in Schouwburg Rex de jaarlijkse sporttrofeeën uitgereikt.  Meer dan 150 sporters die het afgelopen jaar een kampioenstitel veroverden, werden op het podium geroepen. Hoogtepunt van de avond was de bekendmaking van de sportlaureaten van 2014 door de sportraad.

De persprijs was bestemd voor Wim Boonen die de Special Olympics met de goodwill van een massa vrijwilligers, in goede banen leidde.

De Trofee van sportverdienste ging naar Mieke Praet van Gym Mol. In 1988 stapte Mieke in het bestuur van de club waar zij zich vooral inzette voor de ritmische gymnastiek. Zij behaalde intussen haar jurybrevet van RG en van AGG (Aesthetic Group Gymnastics). In 2009 werd ze voorzitster van Gym Mol. Mieke leeft voor de club, niets is haar te veel. Het seizoen 20014/2015 zou haar laatste zijn als voorzitster, wat de club ten zeerste betreurt.

Sjobbe Luyten van Mozka werd tot meest beloftevolle jongere gekozen. De voorbije jaren bouwde hij langzaam maar zeker aan zijn zwemcarrière. Hij behoort inmiddels tot de absolute top van België in zijn leeftijdscategorie.

Ook bij de open categorie staat hij al aardig zijn mannetje. Zowel op nationaal als op internationaal vlak behaalde hij vaak een podiumplaats. Dankzij deze mooie resultaten werd hij geselecteerd voor het beloftevolle jongerenteam van de Vlaamse Zwemfederatie.

Voor de eerste keer werd er ook een trofee uitgereikt aan de beste G-sporter. Lotte De Wever van BBC Geel, Gelo Belgium mocht deze nieuwe trofee in ontvangst nemen. Lotte won, met haar basketbalploeg, goud op de Special Olympics Summer Games Antwerpen 2014.

Sportvrouw van het jaar 2014 werd Loranne Smans van de Freestyle Club Snowvalley Peer.
Loranne behoort in haar leeftijdscategorie (tot 18 jaar) tot de Europese top en bij uitbreiding ook tot de wereldtop in het snowboarden, discipline Freestyle. Zij behaalde zes Belgische kampioenstitels en op internationale wedstrijden presteerde ze schitterend.

In de algemene wereldwijde damesranking slope-Style van het FIS (Féderation Internationale de Ski) staat zij momenteel op nummer 28. Slechts drie dames die even oud of jonger zijn, gaan haar voor in deze ranking. Haar ultieme doel is deelnemen aan de Olympische Winterspelen in 2018.

De trofee van sportman van het jaar ging naar César Smet van WVD Mechelen. César zeilt al drie jaar cadet. Het hele jaar door trainde hij naar de belangrijkste wedstrijden van het jaar toe: het Open Engels Kampioenschap (OEK) en het WK in Weymouth (Engeland). Op het OEK kaapte hij de eerste plaats weg (80 deelnemende boten van verschillende nationaliteiten) en hij werd vijfde op het WK (100 deelnemende boten).

Gym Mol werd uitgeroepen tot beste sportclub. Deze dynamische vereniging veroverde zowel in eigen land als internationaal een reeks podiumplaatsen. Voor het eerst in haar geschiedenis had de club een juniorgymnaste op het Europees Kampioenschap. Ook de nog jonge discipline Tumbling liet zijn eerste podiumplaats noteren. De train(st)ers zijn gemotiveerd en volgen regelmatig bijscholingen of jurycursussen, een onontbeerlijke schakel in de lijn naar succes.

Beste jeugdtrainer: deze titel ging naar Jolien Vandeperre van Gym Mol. Zij is een voorbeeld van een gemotiveerde trainster en van echte clubliefde. Meermaals per week staat ze met veel enthousiasme in de sporthal om haar gymnasten voor te bereiden op het wedstrijdseizoen. Niets is haar te veel: inspringen voor een andere collega, inschrijvingen wedstrijden, zorgen voor stage- en kampplaatsen,... Momenteel volgt Jolien haar opleiding trainer B.

De cheque van 1 500 euro voor de beste jeugdsportclub was dit jaar voor Hockeyclub Inter Mol.

Subsidies jeugdsportstages: Koninklijke Wezel Tennisclub, Volleybalclub Voach, Hockeyclub Inter Mol, VC Moldavo en Vabco Mol Basket ontvangen elk 600 euro.

Subsidies grote sportmanifestaties: drie clubs krijgen een subsidie van 1 000 euro: Mozka, Gym Mol en TC Field. Vier clubs ontvangen elk 500 euro: Molvoc Mol, Koninklijke Wezel Tennisclub, Voach en Mol Tennis Club.